Citronsyra och vinsyra ser till att hemmet blir rent och fräscht

Städa bör man… men om man städer med farliga kemikalier så kanhända man inte mår så fint. Då kan det vara fint mycket bättre att nyttja sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och snyggt därhemma. Det här är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

var

Men före du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan nyttja pulvret och också tänka på att också naturliga ämnen kan bli farliga ifall man får i sig för mycket av dem.

Feja maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är fantastiskt med citronsyran är hur den helt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en fullkomligt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att därpå låta det hela stå en stund.

OBS: man skall hela tiden köpa livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt egentligen, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas samt drickas.

Med vinsyra så får man en liknande verkan och man kan rentav få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man möjligen har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande rent igen och all dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är bara att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är effektiv diskmaskinrengöring och du bör direkt få en maskin som luktar gott och ser fin ut därinnanför igen.

Man kan faktiskt också köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma process (ungefär 100 gram citronsyra) och fullständigt ofarligt för nästkommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill använda kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till därför att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det bara att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av samt torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med tvätta toaletten med syran. Häll en skvätt ned i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten för att skrubba. Detta leder till en mycket renare och snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett enormt starkt medel även ifall det rör sig om en naturlig produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren återigen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det leda till illamående samt smärta i magen och det är inte trevligt. Det här kan också vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra efteråt utan disk.

Det viktigaste är att icke uppförstora. Ifall man använder syran så behöver man ej nyttja så mycket därför att uppnå bra resultat.