Citronsyra samt vinsyra ser till att hemmet blir rent och fräscht

Det kan vara skadligt att använda farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara bra mycket bättre att använda sig av citronsyra eller vinsyra för att få det fräscht och snyggt därhemma. Detta är naturliga syror som är minst lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

citronsyra

Men innan du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan använda pulvret och även tänka på att även naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Städa maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är lysande med citronsyran är hur den totalt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en fullkomligt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att handla farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man ska ständigt handla livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt I själva verket, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas samt drickas.

Med vinsyra så får man en liknande verkan och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket ej är så dumt då man möjligen har en maskin i köket som fungerar utmärkt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande rent igen och all dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är bara att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är verkningsfull diskmaskinrengöring och du bör omgående få en maskin som luktar gott och ser förtjusande ut därinnanför igen.

Man kan rentav även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfaringssätt (ca 100 gram citronsyra) och fullständigt ofarligt för kommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till därför att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det bara att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med tvätta toaletten med syran. Häll en skvätt ner i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten för att skrubba. Detta leder till en mycket renare samt snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett väldigt starkt medel även ifall det rör sig om en oförställd produkt. Om du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren återigen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det medföra illamående samt smärta i magen och det är inte trevligt. Det här kan även vara bra att tänka på då du vill göra rent i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att ej uppförstora. Ifall man använder syran så behöver man ej nyttja så mycket därför att åstadkomma bra resultat.