Använd järnsulfat samt ejektorflaska och bli av med sniglar och mossa i trädgården

Även om du är en skogsmulle i själen så kan du tycka att mossa och sniglar icke är så trevliga inslag i trädgården. Ifall du hade kunnat tala snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti alternativt Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna och mossan.

Järnsulfat skys av mossa likväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett avsnitt obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke förtvivla. Införskaffa en ejektorflaska samt mossa gti (alternativt mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

järnvitriol

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten över mossan så kommer den att svartna samt förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare trakt.

Det finns även de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan gro sig starkare då man förändrar marken som det växer i.

Det blir skojigt att ta bort mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir faktiskt underhållande att röja mossa då man kan knalla omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli färdig med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig icke i vatten (som säljarna ofta påstår), det slammas i vatten. Därför skakar man ejektordunken före användning och ibland under användningen. Även med färdigköpta produkter som Mossa GTI samt Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju bara hälla på det medel som man vill använda i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullständigt automatiskt.

Ska man bearbeta ett stort område så är det verkligen att rekommendera att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny färg då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du måste undanröja mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan tillämpa på gräset. Ifall man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan medföra fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en bra ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Detta är likaså ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och åstadkomma mossbekämpningen. Man kan inhandla en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därpå ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, även osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att processa ett tak så det är inte jämt att rekommendera att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar bort mossan på taket. Ifall man jobbar ihop med någon annan så kan det möjligen fungera men själv blir det väl mycket göromål på en dag. spridarramp.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det inte för mycket och det är härligt att vistas utomhus. Ifall det blåser på för hårt så riskerar du att få blandningen i ansiktet då du sprayar upp mot taknocken och det är inte kul att gå runt på gräset och spraya då det är så kallt att man knappast kan andas.