Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Fienden var inte ryssen trots allt. Världen har drabbats av en pandemi som har visat sig kunna bli mycket dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Men du kan göra mycket redan nu.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Smittstopp

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Du kan använda en antiseptisk tvål innan du hanterar mat.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp Information I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. Det kan vara en bakteriedödande spray som är säker att använda på allt från dörrhandtag till frukt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Det gäller att sköta den egna hygienen och att se till att det som kommer hem inte smittar. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Använd skydd som handskar när du handlar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det är många gånger bättre än handsprit.