Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Just nu känner sig många oroliga. Detta är ett helt nytt virus. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Så desinficera du på rätt sätt

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

I ditt hem finns det alltid bakterier. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Det får inte ta slut. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

handtvål

Vet du vad ytdesinfektion är?

Ytdesinfektion dödar bakterier på ytor som du använder. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.