Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. De flesta har varit med om influensasmitta tidigare och vet hur det känns. Om du har influensa symtom så kan du ha snuva och hosta. Du kan även känna dig illamående.

desinfektionsmedel

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Smitta kan drabba oss på olika sätt och ge olika symtom. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Prova gärna att äta lite C-vitamin. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Om du vill ha vitaminen i pulverform så ska du leta efter askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

Virusskyddet fungerar inte om det sätts in för sent. Börja innan du får influensa symtom. Just nu är regionerna överbelastade och då är det inte så kul att få intensivvård.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Det finns flera sätt att lyckas på! Lättare kan det inte vara. Bry dig inte om att köa för handsprit. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Då är det bättre med handtvätt

En antibakteriell handtvål löser det mesta. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Vi tar ofta tvålen för given och tror att andra medel är bättre. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Sedan kan du skölja händerna. Viruset har ingen chans.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Ofta har man att handsprit ska vara så bra. Det är inte så. Du vill ta död på viruset. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Rena händer är bra men inte allt.

Det är känt att handsprit inte dödar några av våra vanligaste virussorter. handdesinfektionsmedel Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Det är vad vi har att förhålla oss till. Du kan använda ytdesinfektion.

Då har du ett gott skydd hemma. Tvålen är inte viktigare än sprayen. Med en antibakteriell spray så kommer du åt på svåråtkomliga ställen.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Ha alltid lagret påfyllt.