Nästa gång du behöver handtvätt kan du använda handtvål

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. Med en bra rutin för handtvätt är mycket vunnet.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Många apotek sålde slut på handsprit. Det ironiska är att det inte alls är säkert att det fungerar perfekt med handsprit mot virus.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Bli inte sjuk – använd handtvål

handrengöring

Den antibakteriella tvålen kan döda de flesta smittor. En antibakteriell tvål kan vara alkoholfri. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

Du vet väl hur du ska göra för att praktisera en korrekt handtvätt? Tvätta händerna i minst 20 sekunder. Därefter ska du skölja noga.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta. Se till att ha handtvål på toaletten. Använd den också när du kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Då blir det lättare att komma ihåg.

Då kan du få bakterier på händerna!

Oftast tänker man ju inte på det. beställa handsprit Du måste tänka utanför handtvål boxen.

Kolla i förrådet så att du har bakteriedödande medel hemma, det kan komma väl till pass nu. Det är av stor betydelse. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Interagera med andra så mycket det går. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Vi måste göra vad vi kan

Det räcker inte bara med en bra handtvål man måste komma ihåg att tvätta händerna också. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Överallt.