Ska du använda handsprit för att skydda dig mot pandemi?

Virus är många till antalet. Strukturen av det nya Coronaviruset överraskar alla. På så vis är det lättare att döda. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

handtvål

Man måste noga utreda bakterier och virus vid en pandemi. Håll alltid en god handhygien. Med rätt typ av desinfektion kan du skydda dig på rätt sätt och förhoppningsvis undvika att bli sjuk.

Är handsprit bättre än tvål?

Många undrar om de ska använda sig av vanlig tvål hellre än handsprit för att skydda sig mot en pandemi. Det är lätt att svara på. Höljet som omger viruset är oftast ingen match för tvål. Man ska inte underskatta kraften i tvål och vatten.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Dock är det sant att handsprit kan neutralisera vissa virustyper. Men det här är inte hundra procent säkert och därmed inte ditt första val.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Men det finns kritik mot handspriten och det är många som menar att du bör använda en annan typ av handdesinfektion och ytdesinfektion om du vill få riktigt god effekt.

Det krävs alkoholfri handdesinfektion för att det ska fungera bra

Ibland kan handsprit överraska på ett negativt sätt. Handsprit måste gnuggas in för att vara verksamt. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Då kanske du ska köpa en bakteriedödande tvål istället. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

handhygien

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Fall inte för handspritens lockelser. sterilisering Så är det inte. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Handsprit kan torka ut din hy. Välja då hellre andra produkter. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Det är en produkt för dina händer.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Tvål gnider vi in på ett helt annat sätt. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Vänta inte tills du upplever influensa symtom med noggrann handdesinfektion. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Var skonsam mot dina händer

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Huden blir så torr att du får sår. Det är inte särskilt behagligt.

Om du har sår så kan virus ta sig in den vägen. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Många väljer istället att prova Smittstopp, Forte och Pandemstop. Dessa medel återfuktar huden så att den inte torkar ut.