Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Alla som blir smittade får inte symtom.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Många virussorter överlever en handspritning. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. Du bör ha tvål nära på alla platser som du använder.

bakteriedödande

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. sterilisering Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Vanlig tvål är ingen match mot virus.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Brukar du använda ytdesinfektion?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Handskar kan också funka.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Det ökar ditt virusskydd hemma. Ha alltid antibakteriell spray hemma.

Glöm inte bort ytdesinfektionen. Sprayen kan neutralisera viruset.