Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Många fruktar det nya viruset.

Cononavirus är farligare än så. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Vissa kan ha viruset och vara helt ovetandes om det.

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Alla uppvisar inte samma symtombild. Symtomen är många fler än bara feber. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Du kan äta lite C-vitamin. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Du vet väl att du fortfarande kan köpa Kolloidalt Silver i Sverige? Låt sprayen lufttorka sedan är den ofarlig att äta. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Det är känt att coronavirus kan överleva i upp till 72 timmar på vissa ytor. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det tjänar ingenting till att använda en ansiktsmask när man går ut. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Det tog slut direkt. Vissa bakterier överlever handspriten. Spriten hjälper inte mot det nya viruset.

Då är det bättre att välja andra metoder. Det måste vara skonsamt också. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

En handtvätt räcker oftast långt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Om du vill läsa mer om produkten och hur den fungerar kan du göra det via Antibakteriell Handtvål. Se bara till att du använder mycket och att du gnider in händerna under minst 20 sekunders tid. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Men glöm inte att använda den antiseptiska tvålen. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Håll dig lung

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Försök att undvika stress så mycket det går för att skydda dig mot cononavirus samt bakterier och virus. Om du följer de stegen så har du ett bra grundskydd.