Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Kan jag lite på handdesinfektion?

Flera undrar det. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Hela samhället kan krascha. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

cononavirus

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

En tvål fungerar lika bra som handsprit. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Spriten tar inte alla bakterier. Handsprit biter inte på förkylningsvirus.

ytdesinfektion

Det är enkelt att bli smittad. Blir man därefter också coronasmittad kan man vara riktigt illa ute. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder så har du ett bra skydd.

Det är enkelt att desinficera ytor

Om du vet hur du ska inleda din handtvättrutin så är du bättre skyddad. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Ha för vana att göra det jämt. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. antibakteriell Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Inget bra med andra ord.

En antibakteriell spray underlättar vardagen. Använd sprayen där du tycker att det passar.

Sprayen kan även användas på möbler. Så förhindrar du att smittan sprids. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Tips på hur du sköter din handdesinfektion

Börja med att köpa en bra tvål. Handsprit virus blir verkningslöst då. Med en vattenbaserad handdesinfektion har du allt som du behöver.