Känner du igen symtomen och vet att du har smittats av coronavirus?

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Inledningsvis trodde man inte att barn kunde smittas av coronavirus.

Ny forskning har visat att djur kan smittan människan. Det är enklare än du tror. Djur kan få mängder av virus som sedan kan överföras via pussar.

virusskydd

Smittspridningen är igång. Om du inte ens insåg att detta var möjligt vet du inte att du nu är en person som kan smitta andra. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

Man vet hur man ska hantera en säsongsinfluensa. Inkubationstiden för cononavirus är längre. Den som har en bakteriedödande spray går inte säker för det.

Så vet du att du har smittats av coronavirus

Vissa coronasymtom är kända av oss. Feber är ett vanligt symtom. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Vissa drabbas av svår trötthet. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

coronavirus slår olika

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Vissa blir svårt sjuka medan andra bara får lättare symtom.

Behöver du testa dig för att se om du har viruset?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Vet du att du har cononavirus så kan det vara bra att testa sig ändå. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Om du ändå är hemma så kanske det fungerar ändå. Se till att inte umgås så mycket med andra när du är sjuk. Efter ett tag är du frisk igen och då kan du leva som vanligt.

Om du är smittad så är vila och vätska det som behövs. Många åter C-vitamin för att hjälpa immunförsvaret. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. desinfektionsmedel Medlet säljs fortfarande i Sverige även om det inte lägre är ett kosttillskott.

Många väljer att spraya kolloidalt silver på frukt och grönt för att döda smitta. coronaviruset dödas om där finns något. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.