När du är hemma så är det viktigt att ha tillgång till antibakteriell tvål för att skydda dig så effektivt som möjligt.

Se till att hålla dina händer rena med antibakteriell tvål, det är livsviktigt för att skydda dig från virus. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Antibakteriell tvål är ett av de främsta vapnen för att döda viruset, hämma spridning och att skydda dig.

För att ha rätt skydd hemma, vilken antibakteriell tvål ska du införskaffa?

Personal och besökare har som tur är tillgång till handsprit och antiseptisk tvål på sjukhusen. Du behöver troligtvis byta ut din handtvål hemma. Effektiva tvålar för handdesinfektion som exempelvis Smittstopp Handtvål kan vara bra att köpa som skydd mot virussmitta.

handsprit

Det du absolut inte bör göra är att bara använda handsprit mot virus. Bakteriedödande tvål är inte sämre än handsprit, även om det är just handsprit som sålt slut överallt. Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Alla medel har olika verkan. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Det ger dig ett bra virusskydd.

antibakteriell

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Är du en av dem som har gått på myten om handsprit. desinfektion spray Det är inte sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Handsprit kan torka ut din hy. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Den kan du använda för dina händer.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Man vet aldrig när man behöver den.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

I långa loppet så skadar handspriten dina händer och därför bör du undvika att använda det för mycket. Med den uttorkade effekten som handsprit ger med tiden så kan du få sår och hudbesvär. Katjonisk vattenbaserad handdesinfektion är snällare mot huden än handsprit .

Nu behöver du inte oroa dig för att den tvål du använder för handtvätt hemma inte kommer att göra ett bra jobb. Gnugga dina händer med riklig mängd tvål och i minst 30 sekunder så har du gjort ett bra jobb. Även mot Coronavirus som har visat sig vara otroligt smittsamt.

Finns det annat som behövs om jag använder antiseptisk tvål?

Virussmitta kräver flera åtgärder för att skydda sin kropp från den. Orsaken till varför man blir smittad beror på många saker. Är du symtomfri betyder det inte att du är fri från smitta och måste därför se till att skydda andra.

Det här betyder att du utöver att sköta din handhygien med en bra antibakteriell tvål behöver fundera lite på hur du kan rengöra ytor omkring dig. Med en bra ytdesinfektion så förhindrar du att bli smittad även fast du tvättat händerna ordentligt.

På vilket sätt ska du rengöra och desinficera ytorna i ditt hem?

Bland annat så kan rengöringsmedel och trasor vara ett ok sätt. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. Att gnugga eller gnida varje yta blir lite mer tids- och energislösande än att enkelt använda en spray.

Med en smart bakteriedödande spray kommer du åt det mesta. När du handlat så är det då en bra idC) att spraya på allt så det desinficeras. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Har du handlat produkter som ligger oskyddade i butik så behöver du se till att rengöra dem, vilket du gör smidigt om du har kolloidalt silver där du då slipper använda ett medel som inte är ätbart. Bästa fabrikat är IONplus.

Om du går eller åker någonstans så är det superviktigt att du skyddar dig med att ha medel med dig.

Tack vare det enkla sätt handsprit förpackas på så köps det mycket handsprit under influensatider. Det är ett missförstånd att de skulle vara lättare att bära med sig än det bättre alternativen som är alkoholfria. Du har ett fullgott virusskydd vart du än är om du har med dig en antibakteriell tvål.