Så använder du en tablettpress

Tabletter är en fantastisk uppfinning. Tabletterna gör det enklare att äta medicin och kosttillskott. Med en tablettpress kan du göra egna tabletter. Du kan till exempel tillverka glukosamintabletter.

dragerade

Med en tablettpress kan du göra flera produkter

Det går att tillverka en rad olika typer av tabletter med en tablettpress och det är mycket vanligt att samma maskin används för flera olika projekt. Du kan enkelt fortsätta producera andra sorters tabletter när dina glukosamintabletter är klara.

De tabletterna är i en klass för sig. De fungerar mot ledsmärtor genom en process som tar 3 veckor att komma igång. De omvandlas till smörjvätska i lederna. Tills helt nyligen var de fortfarande kosttillskott.

Så fort de klassades som läkemedel blev de mycket dyrare. Vad man också gjorde var att minska tabletterna till 625 mg eller mindre och rekommendera max 2 tabletter om dagen. Dosen måste vara betydligt mycket högre om den ska ge effekt.

Den lägre dosen fungerade ett tag sedan var problemen tillbaka igen. Då fick man receptbelagda tabletter utskrivna istället. Man kan ju köpa de starkare tabletterna som är till för djur men det vill man ju inte göra. Så kan det gå.

Maskinen är lätt att använda i alla avseenden och den är enkel att hålla ren. Dels så är det förstås så att man använder en form av släppmedel så att tabletter inte fastnar i stans. Formen är också enkel att hålla ren.

Använd den som det passar dig

Anpassa tablettpressEN till uppdraget som ska utföras. mikrokristallin
Det tar visserligen längre tid.

Den sofistikerade tekniken gör att produktionstiden kortas avsevärt. Tablettpressen pressar ihop en tablett under högt tryck, som en stans. Med formarna kan du förändra utseendet på tabletterna.

Pressen kan tillverka tusentals tabletter i timmen. https://www.lfatabletpresses.com/ säljer flera olika tablettpressar.

Stora maskiner har flera huvuden, 4-8-16 och upp till 32 huvuden är vanligt. Den sammankopplade motorn gör att maskinen fungerar optimalt.
En enkel maskin kan göra 2 000 tabletter per timme, en med 32 huvuden kan göra 64 000 tabletter.

Tablettens klibbmedel gör att den håller ihop och släppmedlet gör att den inte fastnar vid tillverkningen. Vissa ämnen, som kalciumaskorbat och akaciakostfiber, kan stansas till tabletter som de är.

Provar man att stansa strösocker jammar maskinen och stoppet är mycket svårt att få loss. Du kan inte göra tabletter av Saigonkanel heller. De brukar man fylla kapslarna med.

Det finns en uppsjö av olika klibbmedel att använda sig av. Man brukar ändå säga att mikrokristallinisk cellulosa är det allra vanligaste. 20 % brukar vara ett bra riktmärke.

Använd 1 % av släppmedlet magnesiumstearat. allt-fraktfritt.se har allt du behöver.

Pulver lägger sig oftast överst i blandningen. Volymen har ingen betydelse du måste använda maskiner ändå. Det går att använda en sked vid blandningen men det tar längre tid.

Du börjar med klibbmedlet. Därefter släppmedel, då blandar man bara precis så det blir inblandat, max 5 minuter. Om du blandar för tätt kan tabletten bli skör.

Den färdiga tabletten ska hålla om den tappas i golvet. Du kan också köpa en hårdhetsmätare.

Med 32 huvuden går tillverkningen riktigt snabbt. Maskinen kan då behöva flödesmedel i tillverkningen. Det kan behövas för att snabba på tillverkningen.

Man kan också blanda in färg och smak-ämnen. Du kan också förvandla tabletten till en deposittablett.
Med maskinen kan du göra egna halstabletter.

Tänk på hygienen

Det är viktigt att bakterierna stängs ute. Därför är renlighet viktigt.

Man rengör alltid tablettpressen. Alla ytor måste kontrolleras. Då kan det bli en farlig blandning.

Beroende på vad tabletterna innehåller krävs en extra hög säkerhet. Då måste du tänk på hur du är klädd.

Tänk på det här

En liten tablett som stansas fram av en tablettpress får inte falla sönder. Det här kommer att hända om man inte använder sig av smarta medel som ser till att både tablett och maskin skyddas. Använd rätt klibbmedel så är det ingen fara.

Med rätt blandning blir det bra. De blir mer attraktiva att använda. Du kan oftast köpa till fler verktyg. Då går tillverkningen lättare. Stansen är fullt ställbar.

Om du använder maskinen rätt så håller den längre. Då kan den användas i många år.