Så gör du etiketter på rulle

När det behövs etiketter så är det inte alltid så smidigt att vänta på att ett tryckeri blir klart med dessa. Att jobba med etiketter på rulle och en egen etikettmaskin kan vara mycket smidigare. Tryck det du behöver när du behöver det.

Det är inte amatörmässigt

klisteretiketter

Det som förvånar många är att man faktiskt kan skriva ut etiketter med egen maskin och få ett perfekt resultat. Etiketterna syns tydligare om de har streckkod. Det är lekande lätt. Alla kan lära sig.

Etiketter på rulle har aldrig varit så här roligt

Med etiketter på rulle är du halvvägs där. Det finns etiketter i olika prisklasser. Använd dem där det passar dig.

Att fästa produkterna kan ta lite tid. Du kan göra det själv eller använda maskinen. Självhäftande etiketter på rulle är dock inte svåra att hantera. Det är viktigt att streckkodEN är synlig.

Rätt etikett

Etiketter till flaskor måste sitta ordentligt. Det måste vara rätt etiketter på rulle. De måste fästa väl och så får färgen inte rinna av när fuktiga händer tar i flaskan eller då den står i kylskåpet.

Man måste också tänka på hur formen ser ut. Ska du applicera på en burk, ja då är det en annan femma. Etiketten måste sitta rakt. Tänk på att läsbarheten kan ändras om du sätter etiketten på fel sätt.

Trycka själv eller anlita någon?

Det kan man fråga sig. Man behöver inte vara proffs för att göra detta. En designer kan också göra snygga etiketter.

Men det är ofta en fördel att göra tillverkningen av dessa själv. allt-fraktfritt.se säljer de produkter som du behöver.De säljer Epson7500G etikettfärgskrivare som gör att du kan komma igång direkt. etiketter med eget tryck Detta klarar inget tryckeri.

Om du inte behöver så avancerad design finns Brother P-touch termoetikettskrivare. Gratis programvara ingår.

Dessutom skriver Epson7500G ut med fotokvalitet, en högupplösning högre än etiketter från tryckeri. Batchnummer för spårbarhet och bäst före datum kan tryckas direkt på etiketten.

Ändra färg form och utseende på etiketterna på ett ögonblick. Du kan få mycket billigare pris per etikett.

Men ibland behövs tryckeriet. Om det rör sig om en mer komplicerad produktion, tryck på metalliska etiketter eller enorma volymer så kan det vara klokt att ta hjälpen.

Ibland har man varken tid eller plats. Då kan externa kostnader vara fullt rimliga. Att märka själv kan ändå vara en bra ide. Priset blir bra mycket lägre.