Så kan du skydda dig mot coronavirus

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Gå inte på myten om att handsprit är ett bra skydd mot coronavirus.

antibakteriell

En missuppfattning helt enkelt. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Glöm alkoholprodukter. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Handsprit kan göra mer skada än nytta. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Det är känt att våra vanliga virus överlever handspriten.

Dina händer kan bli mycket torra. Fettet löses upp. Att hålla på att göra så under längre tid kan ge uttorkade händer som kanske bildar sår och hudproblem för lång tid framåt. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Döda alla bakterier med Smittstopp antiseptisk tvål.

Det har aldrig varit enklare att köpa och att använda en bakteriedödande tvål

Handhygien är viktigt, särskilt i dessa tider. Det spelar ju ingen roll om du är noga när alla andra slarvar. Det känns inte roligt att vara den som tjatar men under en pandemi handlar det ju om liv och död.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. desinficeringsmedel Förklara med ett mejl eller under ett möte hur mycket ni kan göra för varandra genom att helt enkelt sköta handhygienen med tvålen som fungerar så bra.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. Viruset kan spridas överallt. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Använd gärna den antibakteriell sprayen för att få ett extra skydd. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. Så tar du hand om svåra bakterier. Produkten har en bevisad effekt mot coronavirus.