Vad fungerar mot coronavirus?

Än finns inget vaccin mot corona men det kan finnas andra produkter mot coronavirus. Det finns enkla medel att ta till. Man måste komma ihåg att tvätta händerna.

Vet du hur du ska tvätta händerna på bästa sätt?

Vi måste bli bättre på att tvätta händerna om vi ska lösa krisen med coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Den typen av tvål måste verka ett tag.

För bäst resultat kan man kombinera antibakteriell tvål med en liknande spray. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Sedan spolar du händerna. Då behöver du inte tänka på handsprit.

Plocka fram rena handdukar och använd dem. Under en pandemi kan det vara klokt att använda engångsservetter för att torka händerna även hemma. Använd det som känns rätt för dig.

Coronavirus på ytor i ditt hem och på jobbet

Rengör mer än bara händerna. Ibland kan du ju ta i skitiga handtag, då måste du tvätta dig igen. Det här blir särskilt aktuellt på jobbet där många ska samsas om rum, toaletter och mer.

Plastade ytor gör att coronavirus kan överleva längre. Det betyder att det inte räcker med en natt utan folk i en byggnad för att den ska vara utan smitta. Prova gärna en antibakteriell spray för ytdesinfektion. Smidigare blir det inte.

antibakteriell

Behandla även sådant som du tar med dig hem. Det går bra att använda en säker spray som är bakteriedödande på allt från frukt till mjölkpaket. Dessa är bättre produkter mot coronavirus.

Immunförsvaret och sunt förnuft

Man kan äta C-vitamin i förebyggande syfte. Man kan köpa det i pulverform också.
Något gram om dagen räcker. Oftast gör det nytta långt tidigare. Det kan vara andra nivåer om du blir smittad.

Kolloidalt silver säljs som kosttillskott i USA. antibakteriell Vissa får effekt av det andra inte. Om man vill veta mer kan man besöka Annika Dahlkvists blogg.
Du kan spraya kolloidalt silver på grönsaker och frukt. Inget virus överlever det. Bästa fabrikat är IONplus.

Många lyssnar till TV experten Anders Tegnell. Snart kan ingen följa de rekommendationer som utfärdas. Man ska hosta i armhålan.
Man vet nu att corona kan leva upp till 3 dygn. Detta råd gav Anders Tegnell redan under svininfluensan för 10 år sedan. Bruka ditt förnuft. Gör det som fungerar för dig. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Du kan läsa mer på https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/.

Ansiktsmasker är ett populärt val gällande produkter mot coronavirus. Om du använder handskar ute så har du ett bra skydd. Engångshandkar skall vara virustäta operationshandskar. Försöka att inte röra vid dig när du har handskar på. Då gör den ingen nytta eftersom coronavirus kan ta sig in i din kropp på detta vis.

Ansiktsmasken måste vara av klass 3. Den enklare typen som de flesta har fått tag i har inte tillräckligt finmaskiga hål för att hålla coronavirus ute. Köp inte de undermåliga produkterna.

Var noggrann var du sätter händerna. Om du använder en bra handdesinfektion så har du vunnit mycket. Slarva inte med handhygienen, rena händer är viktigt.